Ha már most átjár a karácsonyi hangulat, akkor a következő nyalánkságoknak egyértelműen nem lehet NEM-et mondani. Van bennük minden mi jó, és még fahéj is. A receptre egy szlovák oldalra bukkantam, és szinte azonnal csábítást éreztem, hogy megvalósítsam.
Almakarikák (tojás)likőrrel
Kezdjük az almakarikák elkészítéséhez szükséges hozzávalók bevásárlólistájával:
A likőrhöz pedig a következők szükségesek:
Mihelyst mindent beszereztünk, neki is vághatunk a hadműveletnek. Csak, hogy élvezetesebb legyen a konyhában töltött idő célszerű a (tojás)likőr elkészítésével kezdeni. A likőr felsorolt összetevőit össze kell mixelni, majd hagyni kell kihűlni. Az almákat pucoljuk meg, ügyeljük a magok gondos eltávolítására, majd szeleteljük vastag karikaszeletekre és locsoljuk meg egy kis citromlével. Ezek után keverjük össze a masszát: tej, tojás, olvasztott vaj, cukor, liszt, sütőpor és nem hiányozhat a mézeskalácsos fűszer a fahéj sem. Melegítsük fel az olajat és miután beleforgattuk a bevonatba a karikáinkat addig süssük, míg azok aranybarnák nem lesznek. Végül, az olaj hagyjuk a szalvétával ellátott tálon lecsöpögni. Lehetőleg még melegen tálaljuk, és a likőrről se feledkezzünk meg!