csajszibarack

Érzéki csábítások egyenesen a konyhából!

Ha már most átjár a karácsonyi hangulat, akkor a következő nyalánkságoknak egyértelműen nem lehet NEM-et mondani. Van bennük minden mi jó, és még fahéj is. A receptre egy szlovák oldalra bukkantam, és szinte azonnal csábítást éreztem, hogy megvalósítsam.

Almakarikák (tojás)likőrrel

Fotó: zena.sme.sk

Kezdjük az almakarikák elkészítéséhez szükséges hozzávalók bevásárlólistájával:

  • 125 g finomliszt
  • 1 teáskanál sütőpor
  • 1 nagy tojás
  • 120 ml tej
  • 2 evőkanál olvasztott vaj
  • 1 teáskanál őrölt fahéj
  • 3 evőkanál kristálycukor
  • 1/2 mézeskalács fűszer
  • 4 alma – zöldebb (Granny Smith)
  • egy fél citrom leve
  • olaj

A likőrhöz pedig a következők szükségesek:

  • 50 – 100 ml konyak
  • 300 g cukrozott sűrített tej
  • 200 ml tejszín
  • őrölt fahéj

Mihelyst mindent beszereztünk, neki is vághatunk a hadműveletnek. Csak, hogy élvezetesebb legyen a konyhában töltött idő célszerű a (tojás)likőr elkészítésével kezdeni. A likőr felsorolt összetevőit össze kell mixelni, majd hagyni kell kihűlni. Az almákat pucoljuk meg, ügyeljük a magok gondos eltávolítására, majd szeleteljük vastag karikaszeletekre és locsoljuk meg egy kis citromlével. Ezek után keverjük össze a masszát: tej, tojás, olvasztott vaj, cukor, liszt, sütőpor és nem hiányozhat a mézeskalácsos fűszer a fahéj sem. Melegítsük fel az olajat és miután beleforgattuk a bevonatba a karikáinkat addig süssük, míg azok aranybarnák nem lesznek. Végül, az olaj hagyjuk a szalvétával ellátott tálon lecsöpögni. Lehetőleg még melegen tálaljuk, és a likőrről se feledkezzünk meg! 

Kommentek

(A komment nem tartalmazhat linket)
  1. Rózsaszín Kolibri says:

    Kedves Gaál Istvánné!

    Az eredeti recept csak sima likőrről számol be, de amennyiben szeretné választható a tojásos változat is. Véleményem szerint mindkettő különleges. 🙂

  2. Gaál Istvánné says:

    A tojáslikőrben nem szerepel az alapanyagok között tojás. Nem kell hozzá?

  3. Rózsaszín Kolibri says:

    Kedves Károly!

    Köszönöm észrevételét. A leírásból kimaradt, hogy a felforralt tej miatt kell hűlni hagyni.

  4. Károly Kovács says:

    A felhasználási leírásban a következő szerepel:
    “A likőr felsorolt összetevőit össze kell mixelni, majd hagyni kell kihűlni. ” Miért kell kihűteni, amikor nem is kell főzni-forralni-melegíteni a leírás szerint?


Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be:

A Google és Facebook belépéssel automatikusan elfogadod felhasználási feltételeinket.

VAGY


| Regisztráció


Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább az nlc-re!